Vabljeni na Spider festival 2020

Datum in čas dogodka: 18. junij 2020

Pa smo zakorakali v teden kulture in kulinarike. Od 17. do 20. junija vas vabimo v Plečnikovo gledališče Tivoli na Spider Festival - festival radikalnih teles.

Vabljeni na Spider festival 2020

Festival Spider, festival radikalnih teles, je začel plesti svojo mrežo leta 2010 v Ljubljani na pobudo umetnika Mateja Kejžarja, da bi ta divja telesa ne le zbrali na enem mestu, marveč jih tudi prepletli in jim odprli možnost intenzivnega kritičnega obravnavanja kompleksnega kulturnopolitičnega ozračja, družbenih trenj in paradoksov, sodobnih tabujev in najbolj perečih tem – skozi umetniški izraz, seveda. 

Na Festivalu Spider se javnost sooči z nekonvencionalnimi pristopi in diskurzi, z antihegemonističnimi ugovori in predlogi boljšega, z novimi, hibridnimi žanri, s plesno umetnostjo, ki v glavnem toku le malokdaj dobi svoj čas na javnem odru. Festival Spider nastane, ko se srečajo sile raznolikih posameznic in posameznikov pod okriljem Pekinpaha, umetniško vodstvo pa je v rokah lokalnih umetnic in umetnikov s širokim, a preciznim razgledom po marginalnih (to je, marginaliziranih), podzemnih in progresivnih umetniških tokovih tako v lokalnem kot v globalnem prostoru. Z drugimi besedami: Festival Spider je festival v službi umetnosti; je prostor umetnosti, v katerem se preko kritičnega giba razgali tisto, kar tako ali drugače moti benevolenten potek vsakdanjega življenja; tisto, kar ni lahko, je pa nujno.

Torej Park Tivoli bomo ta teden prepojili s kulinariko in kulturo. Vse dni se bodo vrstili super performensi, DJ program in naj bo letno Plečnikovo gledališče in bistro Švicarija mesto srečevanja in dolgo pričakovanega druženja.

V sklopu Spider festivala bomo v Plečnikovem gledališču organizirali Spider Bar. V sredo lahko od 16h naprej poleg redne ponudbe v bistroju Švicarija naročite tudi sendvič s telečjo kračo. V četrtek pa je ponovno na vrsti [GRILL&CHILL v Tivoliju], kjer bomo poleg redne ponudbe za vas pripravljali izvrstno tradicionalno slovensko jed v obliki ulične hrane. Pečena polenta je vredna vašega ovinka, je vredna obiska!

Dobrodošli!

Kaj še dogaja?

Nedeljsko ljubljansko kosilo - ob nedeljah na kračo
Datum dogodka: 13. december 2020

Nedeljsko ljubljansko kosilo - ob nedeljah na kračo

Ob nedeljah lepo povabljeni k nam v Tivoli na Nedeljsko ljubljansko kosilo ob klavirski glasbeni spremljavi slovenske popevke.

Več o dogodku
Četrtkov koncert pred Švicarijo: Zergon
Datum dogodka: 09. julij 2020

Četrtkov koncert pred Švicarijo: Zergon

GLASBENI VEČER NA PROSTEM
Četrtkov koncert
Zergon

Več o dogodku

Mi ‘mamo se fajn

Oglejte si fotografije dogodkov in se sami prepričajte, zakaj nas obiskati!

1 fotografija | 02. julij 2020

Četrtkov koncert pred Švicarijo: Pantaloons

1 fotografija | 25. junij 2020

Za praznik na kračo

1 fotografija | 18. junij 2020

Vabljeni na Spider festival 2020