Na slovenski praznik, posvečen vinu in hrani, se moramo pripraviti kot se spodobi.
Kostanj, račka, jabolka, rdeče zelje, mlinci, mlado vino, vse to so izhodišča, ki sestavljajo ta poseben dan, praznik, praznik vina. Z veseljem naznanjamo, da bomo letos martinovali tudi v bistroju Švicarija ... in veste kaj ... kulinarično bomo še barvitejši.
Na Martinovo soboto, 13.11.2021 ob 18h, je pravi naslov bistro Švicarija, ki leži v legendarni ljubljanski stavbi sredi gozda, tik nad Tivolskim gradom, 12 minut peš od centralne pošte in sedem minut sprehoda od parkirišča v Tivoliju.
Tuhtali in natuhtali smo Martinov pet-hodni meni. Najprej vas bomo pozdravili s pečenim kostanjem in kozarčkom mošta, nato pa zaštartali z več-hodno Martinovo večerjo.
Ker pa brez glasbe ne gre, vas bodo spremljali prijetni zvoki slovenske popevke. Skratka, druženja ne gre zamuditi.
Saj veste, PCT pogoj obvezen, za večerjo pa lahko uporabite tudi
#bon21.
REZERVACIJE ZA VEČERNI PROGRAM SO OBVEZNE na
info@bistro-svicarija.si ali
031 705 170.
MARTINOV MENI (38 €/osebo)
Dobrodošlica
Pečen kostanj + kozarec mošta
***
Pozdrav iz kuhinje
M - Pogača s kolerabo in dimljenim govejim jezikom
V - Princes krof z muškatno bučo in sirom
***
Juha
Čista jurčkova juha z domačim raviolom in zelenjavnimi rezanci
***
Topla predjed
M - Konfitirana račka s popečeno polento in kremo rdečega zelja
V - Leča z dimljenim tofujem, popečeno polento in kremo rdečega zelja
***
Glavna jed
M - Telečji hrbet z medeno vinsko omako, bučnim štrukljem in pečeno gomoljno zelenjavo
V - Narastek iz ajdove kaše s suhimi slivami, bučnim štrukljem in pečeno gomoljno zelenjavo
***
Sladica
Kostanjeva tortica z jabolčno čežano, jabolčnim čipsom in jabolčnim sladoledom
***
Za povrh pa še izbrana vina.
Dobrodošli!
V sklopu kulinaričnega festivala November Gourmet Ljubljana pa si lahko pogledate tudi, kaj se še dogaja v Švicariji.