Martinovanje v Bistroju Švicarija – praznik okusov, vina in glasbe.
Tudi letos se v Bistroju Švicarija veselimo že tradicionalnega Martinovanja, ki ga resnično ne gre zamuditi! Čaka vas večer odlične hrane, žlahtne kapljice in prijetne družbe – vse to začinjeno z glasbo in plesom v edinstvenem naravnem ambientu.
Vsekakor bomo v Martinov jedilnik vključili sestavine, ki pišejo zgodbo tega posebnega dne – praznika vina in jesenske kulinarike.
Kdaj in kje?
Martinovo slavje se bo odvilo v petek in soboto, 7. in 8. novembra 2025, ob
18.00 v Bistroju Švicarija – skriti kulinarični dragulj v osrčju gozda nad
Tivolskim gradom. Do nas vodi le 12-minutni sprehod od glavne pošte ali 7 minut
hoje iz tivolskega parkirišča.
Kaj vas čaka?
Ob prihodu vas pričakamo z vedno dišečim kostanjem, ki se prileže kot objem
jeseni. Sledi razvajanje s premišljenim štiri-hodnim Martinovim menijem, kjer
naša izvrstna kuharska zasedba združuje najboljše iz preteklosti in sedanjosti
– s ščepcem inovacije in vsaki jedi ustvari izkušnjo zase.
In ker Martinovanje brez glasbe ni pravo Martinovanje, bo večer popestril DJ s prijetnimi slovenskimi melodijami in ritmi, ki vas bodo do konca večerje zagotovo spravili na plesišče.
Rezervacija je
obvezna!
info@bistro-svicarija.si
031 705 170
MARTINOV MENI (55 €/osebo)
Dobrodošlica
Pečen kostanj + mlado vino
---
Pozdrav iz kuhinje
Datljev grižljaj z rikoto, pistacijami in medom
---
Topla predjed
M - Račja jetra, pečena do svilnate mehkobe, postrežena na aromatični krompirjevi kremi s tartufi, s hrustljavim čipsom topinamburja in osvežilno pomarančno peno
V - Karameliziran sladki krompir, nežno zapečen v pečici, postrežen na aromatični krompirjevi kremi s tartufi, s hrustljavim čipsom topinamburja in osvežilno pomarančno peno
---
Glavna jed
M - Počasi pečena kračka mladega pujska v omaki iz suhih sliv, s puhastim narastkom domačih mlincev in žametnim rdeče-zeljnim pirejem
V - Zavitek iz muškatne buče, s puhastim narastkom domačih mlincev in žametnim rdeče-zeljnim pirejem
---
Sladica
Tortica z mascarpone vaniljevo kremo, suhimi slivami v karameli in rdečem vinu, posuta s cimetovimi mandlji
---
Za povrh pa še izbrana vina!
S 1.11.2025 se začne kulinarični mesec November Gourmet Ljubljana in veseli smo, da smo s svojo ponudbo lahko del te čudovite jesenske kulinarične zgodbe tudi letos!
Martinovanje v
Bistroju Švicarija – praznik okusov, vina in glasbe.
Martinovanje v Bistroju Švicarija – praznik okusov, vina in glasbe.
Oglejte si fotografije dogodkov in se sami prepričajte, zakaj nas obiskati!