Martinovanje, glasba in ples, 7.11.2025 ob 18:00

Datum in čas dogodka: 07. november 2025 ob 18:00

Martinovanje v Bistroju Švicarija – praznik okusov, vina in glasbe.

Martinovanje, glasba in ples, 7.11.2025 ob 18:00

Tudi letos se v Bistroju Švicarija veselimo že tradicionalnega Martinovanja, ki ga resnično ne gre zamuditi! Čaka vas večer odlične hrane, žlahtne kapljice in prijetne družbe – vse to začinjeno z glasbo in plesom v edinstvenem naravnem ambientu. 

Vsekakor bomo v Martinov jedilnik vključili sestavine, ki pišejo zgodbo tega posebnega dne – praznika vina in jesenske kulinarike. 

undefined

Kdaj in kje?
Martinovo slavje se bo odvilo v petek in soboto, 7. in 8. novembra 2025, ob 18.00 v Bistroju Švicarija – skriti kulinarični dragulj v osrčju gozda nad Tivolskim gradom. Do nas vodi le 12-minutni sprehod od glavne pošte ali 7 minut hoje iz tivolskega parkirišča. 

undefined

Kaj vas čaka?
Ob prihodu vas pričakamo z vedno dišečim kostanjem, ki se prileže kot objem jeseni. Sledi razvajanje s premišljenim štiri-hodnim Martinovim menijem, kjer naša izvrstna kuharska zasedba združuje najboljše iz preteklosti in sedanjosti – s ščepcem inovacije in vsaki jedi ustvari izkušnjo zase. 

undefined

In ker Martinovanje brez glasbe ni pravo Martinovanje, bo večer popestril DJ s prijetnimi slovenskimi melodijami in ritmi, ki vas bodo do konca večerje zagotovo spravili na plesišče. 

undefined

Rezervacija je obvezna!
info@bistro-svicarija.si
031 705 170 

MARTINOV MENI (55 €/osebo)
Dobrodošlica
Pečen kostanj + mlado vino
---
Pozdrav iz kuhinje
Datljev grižljaj z rikoto, pistacijami in medom
---
Topla predjed
M - Račja jetra, pečena do svilnate mehkobe, postrežena na aromatični krompirjevi kremi s tartufi, s hrustljavim čipsom topinamburja in osvežilno pomarančno peno
V - Karameliziran sladki krompir, nežno zapečen v pečici, postrežen na aromatični krompirjevi kremi s tartufi, s hrustljavim čipsom topinamburja in osvežilno pomarančno peno
---
Glavna jed
M - Počasi pečena kračka mladega pujska v omaki iz suhih sliv, s puhastim narastkom domačih mlincev in žametnim rdeče-zeljnim pirejem
V - Zavitek iz muškatne buče, s puhastim narastkom domačih mlincev in žametnim rdeče-zeljnim pirejem
---
Sladica
Tortica z mascarpone vaniljevo kremo, suhimi slivami v karameli in rdečem vinu, posuta s cimetovimi mandlji
---
Za povrh pa še izbrana vina!

 S 1.11.2025 se začne kulinarični mesec November Gourmet Ljubljana in veseli smo, da smo s svojo ponudbo lahko del te čudovite jesenske kulinarične zgodbe tudi letos!

undefined

Kaj še dogaja?

Mi ‘mamo se fajn

Oglejte si fotografije dogodkov in se sami prepričajte, zakaj nas obiskati!

11 fotografij | 08. november 2024

Martinovanje, glasba in ples, 8.11.2024 ob 18:00