Retrospektivni koncert v Tivoliju: Gal Gjurin II Bistro Švicarija II 20.6.2023 ob 20h

Datum in čas dogodka: 20. junij 2023 ob 20:00

Mineva 20 let od Gjurinove prve avtorske plošče, ki jo je priobčil s takratnim improvizacijskim literarno-glasbenim Projektom Mesto (“Minute?”, 2003).

Pridite in podoživite. 

Retrospektivni koncert v Tivoliju: Gal Gjurin II Bistro Švicarija II 20.6.2023 ob 20h

Ni ga poletja brez koncerta Gala Gjurina!

𝗩𝘀𝘁𝗼𝗽𝗻𝗶𝗻𝗮:
early bird stojišče - 16,00 EUR (do 16.5.)
drugi paket - 18,00 EUR (od 16.5. do 7.6.)
tretji paket - 20,00 EUR (od 7.6. naprej)
sedišče - 22,00 EUR (omejeno število)
📌 Prodaja vstopnic na mojekarte.si in prodajnih mestih v sistemu mojekarte.si (Petrol, Alpetour, Kompas, itn). https://www.mojekarte.si/si/prodajna-mesta.html

Mineva 20 let od Gjurinove prve avtorske plošče, ki jo je priobčil s takratnim improvizacijskim literarno-glasbenim Projektom Mesto (“Minute?”, 2003). Leto pred tem je prejel nominacijo za najboljši književni prvenec leta na Slovenskem knjižnem sejmu (“Mesto”, 2002). Odtlej je izdal 21 avtorskih studijskih in živih albumov, ki črpajo iz zelo različnih glasbenih smeri, tako za slovenski, kakor za severnoameriški trg, večinoma pa jih je, razen živih, kot multiintrumentalist posnel sam. Njegova poezija je prevedena v 7 jezikov in jo najdemo v pesniških antologijah.
Znotraj svoje 25-letne glasbene kariere je v Sloveniji nanizal vrsto avtorskih zimzelenih uspešnic kot so Kaj vse bi dal, Čas bo na moji strani, Knjiga obrazov, Kadar sva sama, Lahko noč, skrbi ali Dva, ki ležita, hkrati pa je kot Kanadčan prejel dve OMA 2021 in 2022 nagradi v Torontu za najboljšo skladbo leta (za pesmi Secret in Shine), eno za najboljši videospot leta ter nominacijo za producenta leta v Kanadi, hkrati pa se je v Nashvillu v ZDA dvakrat zapored povzpel med 50 najboljših avtorjev na svetu med konkurenco 25.000 avtorji z vsega sveta. V Sloveniji je sodeloval domala z vsemi vidnimi glasbeniki in skupinami iz jazzovski, popularnih, klasičnih in drugih smeri na glasbeni sceni, izpeljal je dvoletno koncertno turnejo s simfoničnim orkestrom Cantabile, za katero je spisal preko 5000 strani not, hkrati pa je sodeloval z množico glasbenikov z vsega sveta. Kot glasbeni producent in soavtor je podpisan tudi pod deset albumov Vlada Kreslina.
Retrospektivni koncert bo obsegal tako Galove poznane uspešnice kot utrinke njegove poezije, nagrajene skladbe iz Kanade in ZDA ter nove slovenske skladbe kot so lanska Priveži se name ter letošnja sveža Kmalu boš tu.

𝗭𝗮𝘀𝗲𝗱𝗯𝗮:
Gal Gjurin - glas, električna, drsna in akustična kitara, poezija, glasbeno vodstvo
Kras Gjurin - tolkala, melotron, kanadski dulcimer
Pia Volk - violončelo
Leon Žunec - električna kitara, akustična kitara, banjo, altovski saksofon
Frančišek Križ - trobenta
Juš Kvaternik - bobni
Dejan Hudoklin - basovska kitara
Večer bodo ogreli Birdland 😇
V akustiki bodo predstavili svoj EP z naslovom Piloti, katerega akordi so odmevali tudi na nedavnem nastopu v Orto Baru! 💪

Kdo so Birdland? Basistu prijazna, ekstremno soft rock skupina prihaja iz Logatca. Sestavlja jo pet prijateljev, povezanih v nepojasnljivi nuji po igranju, ustvarjanju in uživanju v glasbi.

Začetki segajo v leto 2019, ko so člani z igranjem na ljubljanskih ulicah zaslužili dovolj za nakup osnovne opreme. Od takrat so nase opozorili z nastopi na različnih tekmovanjih in festivalih za bende, kot so Špil liga, Vičstock in Šourock ter z dvema singloma Slovo poletju in Polja sivke. V januarju je novi singel 'Lastovka' napovedal prvi EP Piloti, ki je bil ob izidu v maju podkrepljen s prvim nastopom skupine v legendarnem Orto baru. Zdaj bodo zavzeli Tivoli.

Kaj še dogaja?

Koncert Leonart II Bistro Švicarija II 19.9.2023
Datum dogodka: 19. september 2023

Koncert Leonart II Bistro Švicarija II 19.9.2023

Vabimo vas na koncert Leonart. Več informacij sledi.

Več o dogodku
Koncert Eva Boto II Bistro Švicarija II 12.9.2023
Datum dogodka: 12. september 2023

Koncert Eva Boto II Bistro Švicarija II 12.9.2023

Vabimo vas na koncert Eve Boto. Več informacij sledi

Več o dogodku
Koncert Adi Smolar II Bistro Švicarija II 16.8.2023
Datum dogodka: 16. avgust 2023

Koncert Adi Smolar II Bistro Švicarija II 16.8.2023

Rezervirajte si čas. Več informacij sledi.

Več o dogodku

Mi ‘mamo se fajn

Oglejte si fotografije dogodkov in se sami prepričajte, zakaj nas obiskati!

6 fotografij | 25. februar 2023

Nedeljsko ljubljansko kosilo - ob nedeljah na kračo

15 fotografij | 02. junij 2022

Koncert Čedahuči v Švicariji