RECEPT: Martinova pojedina

Objavljeno: 03. november 2020

Na slovenski praznik, posvečen vinu in hrani, se moramo pripraviti, kot se spodobi. Ker nam letos ni usojeno martinovati skupaj z vami, so naši kuharji pripravili recept, da boste vaše martinove krožnike začinili z malce našega karakterja. 

RECEPT: Martinova pojedina

Enostavne pa vendar izredno slastne jedi, ki jih z lahkoto lahko pripravi prav vsak, le ščepec ljubezni in duha Švicarija je potrebno dodati. 

Pečena račja prsa z pomarančnim curry-jem, jabolkom, bučo in kostanjem 


Potrebujemo:

  • 4 račja prsa
  • 2 jabolki
  • 1 pomaranča
  • 1 hokaido buča
  • 0,5 kg kuhanega in olupljenega kostanja
  • 0,5 l kokosovega mleka
  • 0,5 čebule
  • cimetova palčka
  • rumeni curry v prahu
  • 1 žlica medu
  • 1 žlica škroba
  • 1 žlica sladkorja
  • 3 dcl jabolčnega soka
  • sol, poper, sojina omaka, olje, maslo
  • opcijsko: 1 kos limonske trave in 3 liste limete

Navodila za pripravo
Račja prsa osušimo, začinimo s soljo in poprom ter opečemo na ponvi, tako da dobimo lepo zapečeno in hrustljavo kožo ter jih namažemo z medom. V predgreti pečici (180 stopinj) spečemo prsa in krhlje buče, ki smo jih tudi na hitro popekli na račji maščobi, ki je nastala v ponvi. V kolikor želimo račja prsa rožnata, jih po 10 minutah pečenja vzamemo iz pečice ter pustimo počivati 5 min (buča naj se peče približno 15 minut).

Curry omako pripravimo tako, da na maščobi prepražimo čebulo, ji dodamo cimet, curry, pomarančno lupino ter zalijemo z kokosovim mlekom in pomarančnim sokom. Na tej točki lahko po želji dodamo limonsko travo in limetine liste. Omako vremo 5 min, nato jo precedimo in jo nekoliko zgostimo s škrobom.

Iz sladkorja naredimo karamelo, zalijemo z jabolčnim sokom, dodamo kostanj in povremo do sirupa. 

Tako pripravljena živila zložimo na krožnik z na maslu popečenimi jabolčnimi krhlji.

Pober tek!!

Namig: omaka je veliko bolj slastna, če ji dodamo sok račjih prsi, ki je nastal pri peki.

Preberite tudi

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras quis orci egestas, pharetra nibh eget, consectetur nibh. Suspendisse imperdiet ligula sapien, et semper orci eleifend eu.

Kulinarika
Objavljeno: 03. november 2020

RECEPT: Martinova pojedina

Na slovenski praznik, posvečen vinu in hrani, se moramo pripraviti, kot se spodobi. Ker nam letos ni usojeno martinovati skupaj z vami, so naši kuharji pripravili recept, da boste vaše martinove krožnike začinili z malce našega karakterja. 

Preberi več
Obvestila
Objavljeno: 15. oktober 2020

Zaradi nastalega "rdečega alarma" bistro Švicarija do nadaljnjega zapira svoja vrata.

Ker je država Osrednjeslovensko regijo umestila med rizične regije, smo primorani zaprti svoja vrata. Čim se ukrepi spremenijo, smo ponovno v igri!

Preberi več
Obvestila
Objavljeno: 07. oktober 2020

za Ivana Cankarja je bila Švicarija lokacija s prekrasno lego, kar je poglavitno ...

" V Švicariji je imel Ivan Cankar  sobico čisto na vrhu, v kateri je napisal svoj polemični spis Bela krizantema, preden se je preselil na Rožnik in tam dokončal svoje delo.

Preberi več

Pri nas vedno kaj dogaja

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras quis orci egestas, pharetra nibh eget, consectetur nibh. Suspendisse imperdiet ligula sapien, et semper orci eleifend eu.

Nedeljsko ljubljansko kosilo - ob nedeljah na kračo
Datum dogodka: 13. december 2020

Nedeljsko ljubljansko kosilo - ob nedeljah na kračo

Ob nedeljah lepo povabljeni k nam v Tivoli na Nedeljsko ljubljansko kosilo ob klavirski glasbeni spremljavi slovenske popevke.

Več o dogodku
Vabljeni na Ljubljanski zajtrk
Datum dogodka: 13. december 2020

Vabljeni na Ljubljanski zajtrk

Poizkusite najbolj pomembni obrok dneva sestavljen iz najbolj kakovostnih lokalnih in sezonskih sestavin.

Več o dogodku
Sobotno ljubljansko kosilo - ob sobotah na kmečko pojedino
Datum dogodka: 13. december 2020

Sobotno ljubljansko kosilo - ob sobotah na kmečko pojedino

Ob sobotah lepo vabljeni k nam v Tivoli na sobotno kmečko pojedino ob spremljavi slovenske popevke.

Več o dogodku